Så fulgte noen år der jeg plutselig glemte det jeg satt mest pris på av alt. Glemte lydene, luktene, nyansene. Glemte verdien av det lille i det store, av det enkle, magiske, naturlige. Glemte styrken i trærne, kraften fra stormen, dybden i stillheten.


Ikke minst glemte og overhørte jeg naturen i meg selv, overhørte kroppens egne signaler, varselbjeller og nødraketter. Og høsten 2018 hadde jeg ikke lenger noe fysisk valg: Kropp og hode hadde trukket i nødbremsene lenge nok, og jeg gikk skikkelig ned for telling i en lang periode, grunnet det som ofte betegnes som utbrenthet. Og med et enkeltpersonforetak ved navn "GLØD produksjoner", var det uendelig paradoksalt først og fremst å kjenne seg som en askehaug.

Det var mye som skulle prosesseres, bearbeides, huskes og heles for å komme dit, men den korte fortellingen er heldigvis at jeg en dag gjenkjente en gnist.


Først begynte jeg å drømme om å fly igjen.
Så utvidet drømmen seg til også hjelpe andre med sine svev.


Hvor høyt, langt, dypt eller bredt vil du?

...ville jeg helst flytte ut i den store eika i hagen. Jeg elsket å bygge hytter der oppe mellom greinene, leke mellom ospestammene og klatre i furutrærne. Sitte i blåbærlyngen, ligge i mosen, se på skyene og løpe mellom de høye stråene. Jeg drømte om å bli usynlig for å komme helt tett på dyrene uten at de så meg. Og jeg drømte om å fly, kjenne luften kile under vingene. Høyt og fritt.

Hva er

viktig

for deg?

Hva er

ekte

for deg?

Som barn...

Helhetlig bakgrunn

Av høyere utdannelse har jeg opprinnelig kunstfaglig og språklig bakgrunn: Fransk mellomfag fra Université de Pau, BA drama/teater (NTNU) og MA dramaturgi/dramatic arts (Aarhus Universitet). Utdannelser som tidlig styrket min formidlingskompetanse og mine evner til å se sammenhenger og essens.


Jeg har fulgt ulike kurs og kortere treninger innen NLP coaching, emosjonell healing, personlig utvikling og gründerutvikling, og er utdannet og sertifisert yogalærer innen yogaSOMATICS, fordypning i mindfulness. yogaSOMATICS er i seg selv en kroppslig, dyp lytting til hva kroppen trenger akkurat nå -og respondere deretter. Energy flows where attention goes.


Parallelt med fast jobb som kulturrådgiver i daværende Aust-Agder fylkeskommune (2006-2014), etablerte jeg mitt første enkeltpersonforetak, Glød Produksjoner (2009) og underviste blant annet ved Arendal Yogastudio (2013-2015). Senere, etter at jeg satset fullt som selvstendig næringsdrivende kunstner og kulturprodusent (2014), tok jeg også PPU (praktisk pedagogikk) ved UiA (2015/16).


Etter min store livsomdreining grunnet egen helse (2018-20), bestemte jeg meg for å fullføre flettverket, og tok en videreutdanning som Livsstyrketrener ved VID vitenskapelige høgskole (2020/21). Utdanningen har gitt meg formell kompetanse som helhetlig veileder og kursholder. Det var i forbindelse med dette, at jeg avviklet Glød Produksjoner og etablerte GLØD Kristine Norberg AS. Vår/høst 2022 utvider jeg dessuten verktøykassen for å styrke min coachingkomptanse ytterligere, og utdanner meg via Dharma Coaching Institute, som sertifisert Dharma / Spiritual Life Coach. (Ordet dharma har svært mange betydninger, og den tidligste opprinnelsen til begrepet er også det vi tar utgangspunkt i, i utdannelsen: Dharma som i sjels mening / Soul Purpose.)


Den uformelle utdanningen er likevel minst like viktig: Å ha brukt meg selv, min kropp og hode, hjerte og sjel som læremestere og veivisere, og lært meg å lytte dypt, åpent, ekte. Gjennom egne livserfaringer og gjennom egen faglige og åndelige utvikling. Gjennom å ha investert i faglige og spirituelle/åndelige, business- og mindsetorienterte coacher og veiledere. Gjennom å ta tilbake ansvaret og kraften på vegne av egen helse, egen identitet og egen glede.
Og tillate meg virkelig å dykke dypere, for å kunne sveve høyere.
Fly høyt og fritt.


På vegne av meg. På vegne av deg. På vegne av Moder Jord.

Selv sterke trær kan velte - Fallen kjempe

Om å stå helt stille.

Som meg.

 

Midt i det indre kaoset, i vekslingen mellom tett hjernetåke og høyhastighets tankekjør, sto det plutselig så enormt tydelig for meg.
Som en stille søyle av sannhet.

 

Jeg må nå inn til følelsen av å stå helt stille, før jeg kan bevege meg framover igjen.

Vite virkelig hvor jeg står, tilstede, dypt og bevisst i mitt eget rotfeste, før jeg kan begynne å gå nye steg.

Vite hvem jeg er, når jeg ikke lenger gjør.

 

For jeg hadde gjort enormt mye, også en del prosjekter og aktiviteter som hadde gjort meg forholdsvis synlig i lokalsamfunnet. Og nå befant jeg meg plutselig i en situasjon der store deler av det min identitet var bygd opp rundt, i både egne og andres øyne, var aktiviteter, gjøremål og forpliktelser jeg ikke klarte å følge opp. Ikke klarte å oppfylle.

 

Og jeg kjente på skam. Nederlag. Skyld. Dårlig samvittighet.

 

Av ikke å klare, ikke gjøre, ikke mestre, ikke strekke til.

Av å feile og å svikte.

De rundt meg, og meg selv.

 

Det jeg ikke visste da, var at dette var starten på et markant skifte i meg. Et indre identitetsskifte, et dypt fokusskifte, rett og slett et eksistensskifte.

Fra hode til hjerte.

Fra ytre til indre anerkjennelse.

Fra Jeg til Vi.

Fra drømmen om «fame&fortune», til drømmen om kjærlighet, frihet og indre fred.

På egne vegne, og som et dypt ønske på vegne av Moder Jord, og oss alle.

 

Og jeg kommer resten av livet til kroppslig å huske den enorme frihetsfølelsen som suste varmt, fritt og boblende gjennom kroppen, den dagen jeg oppdaget det:

At jeg faktisk var kommet dit.

 

Jeg. Sto. Helt. Stille.

 

En sterk følelse av dyp tilhørighet med alt. En varm følelse av kjærlighet til alt.
Opplevelsen av dyp glede, alle muligheter, mening -og frihet.

Fornemmelsen av at nå, når jeg står helt stille, kan jeg også virkelig kjenne meg selv:
Hvem jeg er. Og virkelig kjenne hvor jeg vil og hvorfor: Hva som kan være det neste rette steget for meg. Ut i fra bare å være fullt og helt, råmateriale og ekte, meg.


Dette skapte mellomromsmagi for meg. Og beredte kanskje også, uten at jeg visste det da, grunnen for coachingprogrammene mine - som nettopp følger en kraftfull metode via det magiske mellomrommet!